HydePark - [OffTopic] Styl od podstaw wlasna licencja ?
M17ek - 06-05-2011, 12:30 Temat postu: [OffTopic] Styl od podstaw wlasna licencja ? Witam serdecznie, ostatnio ktoś ukradł mi styl byłem tak wkurzony ze praktycznie nic nie mogę mu zrobić ze zacząłem zastanawiać sie jak zapobiec takim wyczynom na przyszłość Nie mówię tutaj o zabezpieczeniu plików tylko o zabezpieczeniu prawnym Jak wiadomo style subsilver są na jakiejs tam licencji która jest darmowa tzn.styl na niej oparty jest darmowy wiec jak mam na niej styl to znaczy ze raczej w sądzie nic nie zdziałam.
I tutaj moje pytanie: czy jeśli napiszę styl od zera, wszystkie templatki zrobię swoje to co wtedy? Czy mam do stylu PEŁNE prawa autorskie i czy wtedy gdy ktoś mi styl ukradnie mam 100 % gwarancji ze będą podstawy do ukarania prawnego złodzieja? No i jak z tą licencją, czy mogę sam ją napisać czy jest to jakiś dokument prawny?
Z góry dzięki za odpowiedzi, podpowiedzi i pomoc Pozdrawiam
dinotmrc - 06-05-2011, 12:58
Po prostu dopisz do stopki, że kopiowanie elementów stylu jest karalne, bądź skradziony styl (ten kto ukradł) będzie pociągnięty do odpowiedzialności karnej
M17ek - 06-05-2011, 15:40
Ale nie czaisz kos mi ukradł styl pozmieniał linki pozmieniał stopkę i cześć . Co prawda mam psd ale czy jak styl jest na subsilverze to zrobią mu coś ? No i jak to bedzie wygladało pewnie bedą mi grzebać na kompie albo cos przerąbane a tak to zwyklą kradzież bym zglosił pokazał licencje czy cos i po sprawie .
japi55 - 06-05-2011, 17:46
M17ek, nie zrobią. Przeczytaj sobie treść licencji GNU/GPL
M17ek - 07-05-2011, 08:08
Cytat: | M17ek, nie zrobią. Przeczytaj sobie treść licencji GNU/GPL |
Włąsnie to napisałem w 1 poscie nie chodzi mi o tą licencne tylko jak stworzyc styl o nia nie oparty czytaj uwarznie
xlesiu - 07-05-2011, 09:09
M17ek, stworzyć to nie problem ale udowodnić, że nie jest stworzony na subSilverze. Trzeba np zrobić styl np tylko na divach i z wykorzystaniem list. Zobacz np projekt numinor http://numinor.pl/
|
|
|