Wersje 1.9 i starsze - [pomoc] Jak zrobic DOWNLOAD dostepny dla 1 grupy
miszko - 13-04-2005, 10:37 Temat postu: [pomoc] Jak zrobic DOWNLOAD dostepny dla 1 grupy Jak w temacie. Chce zeby dzial DOWNLOAD byl widoczny tylko dla wybranej grupy uzytkownikow forum.
Jak to zrobic?
Pozdrawiam
zeezoo - 13-04-2005, 15:15
Standardowo chyba się nie da Ale mogę się myli?
Mo?liwe jest też istnienie jakiej? modyfikacji... a jeśli nie to może ktoś napiszę, bo wydaje mi się, że to dobry pomysł
Pozdrawiam
zeezoo
DJMaslak - 14-04-2005, 07:58
W obecnej wersji nie ma takiej mozliwosci, gdyz download jest czescia szkieletu forum. Mozna go właczyć albo wyłączyć.
Ale jesli bardzo ci na czyms takim zależy to zbuduj sobie na forum takie jedno forum (dział) do ktorego dasz zezwolenia do pobrania załącznika tylko konkretnej grupie, czyli ustawisz np. na Prywatny i tej grupie dasz MODA do tego działu.
W ten sposób umożliwisz w?skiemu gronu userów ?ciągnaie załączników, czyli prawie tak jak download.
Wiem ze to rozwiązanie pio?rednie ale da się co? zrobić chociaż.
Andrzej.K - 14-04-2005, 08:08
DJMaslak napisał/a: | zezwolenia do pobrania załącznika tylko konkretnej grupie, czyli ustawisz np. na Prywatny i tej grupie dasz MODA |
Bez przesady... ta grupa nie musi był Moderatorem, żeby pobiera? załączniki...
Poprostu jak już ustawisz pobieranie załączników na PRYWATNE to odpowiedniej grupie zezwalasz na to w Grupy>Zezwolenia
|
|
|