1.12.7 i starsze - Quack! Bone V.I.P. 1.0.1
Polaczek - 12-08-2010, 23:33 Temat postu: Quack! Bone V.I.P. 1.0.1
Umożliwia losowanie liczby z przedziału X-Y w ShoutBoxie. Za wylosowanie danej liczby (tej "dobrej") otrzymujesz autoryzację do grupy V.I.P. Po prostu wyślij w ShoutBoxie wiadomość "losujvip" otrzymasz wiadomość zwrotną. Widzi ją każdy użytkownik, który ma dostęp do ShoutBox'a. V.I.P.'a można losować raz na 24 godziny.
Informacje
Pomysł na modyfikację podrzucił emiloski94 poprzez ten post w temacie ze zwykłym Quack! Bone. Zrealizowaniem tego pomysłu zająłem się ja. Dodatek został przetestowany na czystym skrypcie phpBB modified by Przemo 1.12.6p4 na czystym ShoutBoxie.
Konfiguracja
Można skonfigurować minimalną, maksymalną wartość losowania, wartość, po której otrzymuje się dostęp do grupy oraz identyfikator grupy poprzez plik shoutbox_view.php:
Kod: | $quack_bone_min = 0; /* Minimalna wartość */
$quack_bone_max = 10; /* Maksymalna wartość */
$quack_bone_ok = 5; /* Wartość, po której wylosowaniu otrzymuje się dostęp do grupy */
$quack_bone_group = 1; /* Identyfikator grupy V.I.P. */
$quack_bone_rand = rand($quack_bone_min, $quack_bone_max); |
Kompatybilność z AJAX'owym ShoutBoxem
W załączniku jest plik quack_bone_vip_for_ajax_shoutbox.zip.
MaTeK_ - 12-08-2010, 23:36
Polaczek napisał/a: | $quack_bone_min = 0; /* Minimalna wartość */
$quack_bone_max = 10; /* Maksymalna wartość */
$quack_bone_ok = 5; /* Wartość, po której wylosowaniu otrzymuje się dostęp do grupy */
$quack_bone_group = 1; /* Identyfikator grupy V.I.P. */
$quack_bone_rand = rand($quack_bone_min, $quack_bone_max); |
nie myślałeś nad konfiguracją w PA?
Polaczek - 12-08-2010, 23:38
MaTeK_ napisał/a: | nie myślałeś nad konfiguracją w PA? |
To miało być lekkie, łatwe i proste w instalacji. Dlatego do edycji jest tylko jeden plik i nie zamierzam powiekszać tego jeden
emiloski94 - 12-08-2010, 23:44
Dziękuje wielkie!
jednak nie rozumiem tych wartości o co biega
Polaczek - 12-08-2010, 23:49
Wartość minimalna - czyli ta, od której zaczynamy losowanie
Wartość maksymalna - czyli ta, na której kończymy losowanie
Wartość, po której wylosowaniu otrzymuje się dostęp do grupy - po jej wylosowaniu dostajemy V.I.P.'a
Funkcja rand() losuje liczbę z przedziału wartość minimalna - wartość maksymalna
Jeśli wylosujemy wartość 3 to otrzymujemy V.I.P.'a. (Oczywiście jeśli anty-flood nas nie przyłapie)
Sugeruję przedział 0-3.
emiloski94 - 12-08-2010, 23:54
Polaczek napisał/a: | Wartość minimalna - czyli ta, od której zaczynamy losowanie
Wartość maksymalna - czyli ta, na której kończymy losowanie
Wartość, po której wylosowaniu otrzymuje się dostęp do grupy - po jej wylosowaniu dostajemy V.I.P.'a
Funkcja rand() losuje liczbę z przedziału wartość minimalna - wartość maksymalna
Jeśli wylosujemy wartość 3 to otrzymujemy V.I.P.'a. (Oczywiście jeśli anty-flood nas nie przyłapie)
Sugeruję przedział 0-3. |
No ale jezeli 5 uzytkowników wylosuje 3 to co kazdy vipa dostaje?
Ja chce tak 2 na dzien
Polaczek - 13-08-2010, 13:50
emiloski94 napisał/a: | No ale jezeli 5 uzytkowników wylosuje 3 to co kazdy vipa dostaje? |
Tak. Ale można tylko raz dziennie dla każdego usera.
emiloski94 napisał/a: | Ja chce tak 2 na dzien |
Jest możliwość konfiguracji w warunku:
Kod: | if(time() - 3600 * 24 > $row['quack_bone_date']) |
24 zmieniamy na daną ilość godzin.
emiloski94 - 13-08-2010, 15:56
Troche bez sensu ponieważ jedna osoba wylosuje np te 5 napisze kolejnej ze pod tym numerem jest VIP i kazdy bedzie se brał
Polaczek - 13-08-2010, 15:57
Zalezy jak skonfigurujesz. Mod nie zwraca wartości.
emiloski94 - 13-08-2010, 16:04
Pisz do mnie polskim językiem :D
Bo tak nie kapuje.
Chce przedział od 1 do 100 i pod jednym nim był VIP jednak juz jak ktos wylosuje ten numer to zmienia sie juz na inny i pod innym jest VIP
Polaczek - 13-08-2010, 16:08
No to skonfiguruj tak (przykładowo):
$quack_bone_max = 100; /* Maksymalna wartość */
$quack_bone_ok = 78; /* Wartość, po której wylosowaniu otrzymuje się dostęp do grupy */ |
Przedział 0-100. Liczba, po której otrzymuje się VIPA: 78.
Nikt nie będzie wiedział o tym , że tak jest ustawione.
emiloski94 - 13-08-2010, 16:10
Polaczek napisał/a: | No to skonfiguruj tak (przykładowo):
$quack_bone_max = 100; /* Maksymalna wartość */
$quack_bone_ok = 78; /* Wartość, po której wylosowaniu otrzymuje się dostęp do grupy */ |
Przedział 0-100. Liczba, po której otrzymuje się VIPA: 78.
Nikt nie będzie wiedział o tym , że tak jest ustawione. |
No własnie o to chodzi ze moze ktos sie pochwalic na np. SB lub cos ze "O VIP był pod 78" fajnie mnie nie bedzie 2 dni i cała załoga VIPów bez sensu
Polaczek - 13-08-2010, 16:16
emiloski94, przetestuj na forum testowym, że wiadomość zwrotna nie informuje pod jaką liczbą był V.I.P. Więc nikt nie zgadnie tego.
Poza tym jest anty-flood, więc nie będzie całej załogi V.I.P.'ów. Poza tym trudno wylosować X liczbe w przedziale 0-100.
maminowiec - 13-08-2010, 16:18
No właśnie i do tego jest potrzebna konfiguracja w PA , przecież to i tak nie obciąża serwera bo zapytania lądują do cache
trzeba zrobić tak , że jesli ktoś wylosuje Vipa to liczba sie zmienia itp , można też dać ograniczenie np 5 vip-ów na dzień
Polaczek - 13-08-2010, 16:20
Już coś o konfiguracji w P.A. wspominałem. Tak trudno edytować jedną zmienną?
maminowiec napisał/a: | trzeba zrobić tak , że jesli ktoś wylosuje Vipa to liczba sie zmienia itp , można też dać ograniczenie np 5 vip-ów na dzień |
Ja już nie mam siły robić 100 tysięcy dodatków. Bo każdy chce inaczej i tak i tak i tak i siak.
|
|
|