Hosting - [opinie] nazwa.pl czy take.pl?
Sylwia - 30-03-2005, 16:21 Temat postu: [opinie] nazwa.pl czy take.pl? Jako i? mam po dziurki w nosie netlooka i wciąż mulasto działającego forum to poszukuje hostingu który byłby naprawde z wyższej póżki ale nie kosztowa? yle co home.pl...
Przeglądaj?c oferty różnych firm zaciekawiła mnie oferta nazwa.pl a dokładniej ten hosting: http://nazwa.pl/hosting.php?s=sz&idts=50
Co o tym my?licie? Znacie jakieś fora znajdujące sie na tym serwerze?
Pisałam do obsługi tego serwera i odpisali mi ?e: 1) nie mogę udostepnia? danych klientów (a chciałam tylko link do przykładowego forum by Przemo) 2) pierwszy raz s?ysz? o forum phpbb by Przemo...
Jeden minus już dojrzałam ale z tym da się ?y? Przynajmniej przy moich zużyciach transferu: ?użycie całego limitu ruchu powoduje że trzeba od nowa opłaci? konto, nie da się dokupi? "transferu".
A może ktoś zna lepsz? firme hostingow? na których serwerach forum oparte na y Przemo będzie żadnie ?miga??
Przedział cenowy to do 400z?
bulion - 30-03-2005, 16:27
Sylwia napisał/a: | pierwszy raz s?ysz? o forum phpbb by Przemo... |
to w?a?nie znak że ich klienci mają grube kieszenie, i znaczenie
ważniejsze sprawy na głowie niż prowadzenie forum.
nazwa.pl to obok. home.pl, najbardziej szlagierowy hosting na rynku.
Tak przynajmniej sie mówi
Co do oferty - very good.
Co do ceny -
Ale masz pewno?? i stabilność!
Edit: Sylwia napisał/a: | A może ktoś zna lepsz? firme hostingow? na których serwerach forum oparte na y Przemo będzie żadnie ?miga??
Przedział cenowy to do 400z? |
zostaje Ci max ressler
patrick - 30-03-2005, 16:30
za drogo ...
Sylwia - 03-04-2005, 20:38
Forum by Przemo (czyli to ) jest na take.pl, w?a?nie patrzy?am na ich cennik i jest dużo ta?szy niż nazwa.pl ale nie wiem czy Przemo nie ma jaki? specjalnych "układów" z w?ascicielem Take... Czy my, malutcy też możemy liczy? na dobry hosting z tej firmy?
PS. Poprawiam temat dla tych co kiedy? też będę chcieli porówna? te dwa serwery.
patrick - 03-04-2005, 21:12
Sylwia napisał/a: | Forum by Przemo (czyli to Wink ) jest na take.pl |
jest i w sumie dobrze chodzi.
Sylwia napisał/a: | nie wiem czy Przemo nie ma jaki? specjalnych "układów" z w?ascicielem Take... |
nie, tego nierozumiem jak mozna miec specjalny uklad. Twoja strona tez bedzie chodzila na tym samym serwerze z ta sama iloscia ramu itp.
Jedynie co może sie roznic to powierzchnia dyskowa badz transfer
Sylwia napisał/a: | Czy my, malutcy też możemy liczy? na dobry hosting z tej firmy? |
Oficialnej strony niemaja ... ale chyba tak. Wystarczy do nich email napisac
Ale ping cos slaby maja spr sek temu to 250 -350
Sylwia - 03-04-2005, 21:23
A jeszcze tak się zastanawiam jak sprawdziś czy dana firma podaje prawdziwy NIP i Regon?
patrick - 03-04-2005, 21:33
Sylwia napisał/a: | podaje prawdziwy NIP i Regon |
Tak tez sie kiedys zastanawialem...
Jezeli sie o to martwisz to szukaj sprawdzonego hostigu oni maja wszystko legalne
Moge ci jeszcze pokazac ta oferte ovh.pl, ovh.com firma z francji wchodza do polski ... ma u nich forum i chodzi extra
ALe tak btw to take jest legalne
Sylwia - 03-04-2005, 21:42
patrick napisał/a: | ALe tak btw to take jest legalne |
Nie twierdze że nie (choć nie wiem skąd masz tą pewno?? ;D ), ale już kilka razy się zastanawiałam nad tym jak to sprawdziś... Jeszcze myźle że jak mieszkasz w miećcie w którym jest zarejestrowana firma to może by się udało w odpowiednich instytucjach sprawdziś...
No nic... Dziękuje za wszystkie odpowiedzi
patrick - 03-04-2005, 21:48
Sylwia napisał/a: | Jeszcze myźle że jak mieszkasz w miećcie w którym jest zarejestrowana firma |
Nie mieszkam w tym miescie ale Crack tam podobno mieszka.
Ja mieszkam w miescie w ktorym jest firma www.host24.pl i wiem ze jest legalna oraz ma 100 % uptime ..
Co do spr nipu .. to trzeba by sie dowiedziec
Sylwia - 03-04-2005, 21:54
patrick napisał/a: | a mieszkam w miescie w ktorym jest firma www.host24.pl i wiem ze jest legalna oraz ma 100 % uptime .. |
A ja z tego co widze to całkiem blisko ich serwera
patrick - 04-04-2005, 20:28
Sylwia napisał/a: | A ja z tego co widze to całkiem blisko ich serwera |
nie drugi koniec miasta, ale z tego co widze niewidzialem na nich zlego zdania to jest ich uptime
http://www.webhostingtalk.pl/ranking.php
radkuseq - 24-04-2005, 16:57
Z?amałas zasady tego działu... http://www.przemo.org/php...opic.php?t=8947
§ 3 i § 4
A modowie i tak pisza Zasad tego forum nie znaj?
bulion - 24-04-2005, 17:02
ty radkuseq, nie będę taki hen do przodu... i nie pouczaj
troll sie znalaz?... lock.
|
|
|