To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Hosting - [OffTopic] [Opinie] www.jun.pl

Server - 03-07-2010, 11:13
Temat postu: [OffTopic] [Opinie] www.jun.pl
Witam. Mam forum w tym serwisie i muszę przyznać, że jest to jeden z najlepszych darmowych serwisów w Internecie! Oczywiście, mamy również dostęp do FTP, odpłatny. FTP kosztuje 60zł, 120zł i 180zł na rok. Niestety, nie można kupić domeny .pl. Administrator Juna ComBox jest zawsze pomocny. Już 2 razy pomógł mi w trudnych sytuacjach związanych z forum. Serwis jun posiada również swoje forum http://jun.pl/forum Zauważcie, że pomarańczowych nicków jest coraz więcej, a to oznacza, że Ci userzy mają konto Premium. Wychodzi również na to, że ufają temu serwisowi, nie przenosząc fora na inny serwis.

Polecam ten serwis jak najbardziej. Jest to, moim zdaniem, najlepszy darmowy serwis na fora.

Majkelo - 03-07-2010, 11:33

A ja dodam coś od siebie - fora na darmowych hostingach (w dodatku bez możliwości podpięcia domeny) nie mają przyszłości :>
Bartez0 - 03-07-2010, 11:41

Michael2318 napisał/a:
(w dodatku bez możliwości podpięcia domeny)

wystarczy napisać do admina, wtedy podepnie

Server napisał/a:
Polecam ten serwis jak najbardziej. Jest to, moim zdaniem, najlepszy darmowy serwis na fora.

moim też :D

Michael2318 napisał/a:
fora na darmowych hostingach [...] nie mają przyszłości

można FTP kupić, więc... :P

Wczoraj kupiłem tak premium i ogólnie jestem zadowolony. Administartor serwisu zawsze jest pomocny, zawsze pomaga.

Majkelo - 03-07-2010, 12:17

Server napisał/a:
FTP kosztuje 60zł, 120zł i 180zł na rok.

Mam pytanko co do tego. 60 zł na jaki okres czasu?

Server - 03-07-2010, 12:31

1 rok.
Tutaj masz opisane poszczególne rodzaje kont: http://www.jun.pl/forum/t...m?highlight=ftp

Szakalis - 03-07-2010, 12:49

Cytat:
że jest to jeden z najlepszych darmowych serwisów w Internecie! Oczywiście, mamy również dostęp do FTP, odpłatny. FTP kosztuje 60zł, 120zł i 180zł na rok.

hmmm twierdzisz ze jest jedno z lepszych darmowych hmm moze itak ale rowniesz nie do końca iż biorąc pod uwagę stwierdzenie " darmowe" wiec w takim razie wychodzi z tego ze nie posiadasz dostępu do FTP wiec co jest w tym dobrego jak brak FTP a żeby je mieć trzeba zapłacić, czyli nie jest do końca darmowy Hosting...

ja posiadam konto na ugu.pl jak narzazie i tak samo nie narzekam jak jest problem Administracja szybko i sprawnie naprawia lub pomaga z Forum. :)

MaTeK_ - 03-07-2010, 12:53

Tragedia... Jakbyś miał ogromne forum niechętnie by cię trzymali ... Za 60zł kupię o wiele lepszy hosting, a 180zł to już wgl...
Majkelo - 03-07-2010, 12:54

MaTeK_, dokładnie. Ale ja dopóki nie kupiłem płatnego hostingu też mówiłem jak oni. Niech kupią coś konkretnego to zmienią zdanie.
Anonymous - 04-07-2010, 11:45

Problem w tym, ze te wszystkie stronki sa rodzaju mini. Jak przypadkiem trafia w
jakis temat interesujacy innych i zaczna sie odwiedziny rzedu 2000 uniqu dziennie !!
to wtedy zrozumieja co to znaczy darmowy serwer, albo platny, dobry czy zly.
Na takie stronki wystarcza wlasna maszynka podstawiona na neostradzie :mrgreen:

Stad roznica miedzy serwerami dedykowanymi gdzie oplaty seigaja rzedu 300 zl
miesiecznie, a prawie darmowymi serwerami gdzie oplata siega 100 zl rocznie.
Jak strona osiagnie 120 tys odwiedzin dziennie to wtedy bedzie sie jeden z drugim
biedzil jak to zrobic zeby dzialalo bez awarii.

Wakup - 03-08-2010, 18:27

Ja wole Hosting xaa.pl, jest płatny lecz ma wiele możliwości, odkąd tak na nim pracuje to aż chce się prowadzić forum, niedługo kupuje Domene, a jun.pl 60zł za rok?, na xaa.pl jest 40zł czyli -20zł, czyli warto tam zakładać, nie wiem czemu nie chcecie płacić za fora lub strony ;] , pozdrawiam Wakup, dodatkowo powiem że na xaa.pl, jest możliwość zapłaty przez sms. :)
Server - 14-08-2010, 11:42

Na Junie nie ma limitu transferu a xaa posiada :>
EminemPolska - 12-10-2010, 09:18

Server napisał/a:
Na Junie nie ma limitu transferu a xaa posiada :>

Ta, tylko ile trzeba na jun bulić kasę do dostępności ftp.
Już lepiej dać jakiś serv porządny, niż forum co automatycznie tworzy się.

Lisu15 - 12-10-2010, 15:25

Forum się rozrośnie do 500uu i ci blokują konto :-) Znajomy tak miał.
Capsel - 12-10-2010, 18:24

Jak dla mnie JUN, to takie najlepsze forum na początek... (tzw. dla zielonych)

Fakt - są tam ograniczenia, ale dla zielonego użytkownika to wystarczy.
Jednak, nigdy nie mam zaufania do darmowych for.